Tips voor de wasdroger

Ook drogers hebben geen onderhoudsbeurt nodig, maar het is wel verstandig om de volgende punten in acht te nemen.

Zorg dat de afvoerslang van de luchtafvoerdroger zo kort mogelijk is en knel deze niet af.

Condensdrogers moeten altijd in een relatief koele geventileerde ruimte staan. Plaats ze zeker niet in een kleine afsluitbare kast, want hoe warmer de omgevingstemperatuur, hoe trager het droogproces en dus hoe duurder de benodigde kosten. Zomerdag op de warme zolder zal deze het dus slechter functioneren dan in de winter.

Zorg dat de filters en condenslade goed schoon.

Let op zeolieten (De niet opgeloste zeepdeeltjes) in het pluizenzeef.meestal zichtbaar als een witte gloed.

Reinig zo nu en dan de trommel met azijn, wasverzachter en zeepresten kunnen een aanslag geven op  de trommel en de mee-nemers. Hierdoor kan de elektronica een grotere overgangsweerstand meten waardoor de droger te snel denkt klaar te zijn.

Het mooie van techniek is dat het altijd in beweging is. Er wordt iets gecreëerd, en al gaande het proces vinden er verbeteringen plaats. Onderweg kan er ook wel eens wat falen. Een kritische kijk naar kostprijs en telkens veranderende milieuvriendelijke materialen, besparende maatregelen t.o.v. energieverbruik kunnen toch onvoorziene gebreken tot gevolg hebben. In mijn job in de techniek is het mijn taak het stukje falend techniek te verhelpen.