Reiki

Reiki heeft zijn oorsprong in Japan en  betekent   universele levensenergie.  Alles wat leeft heeft  energie nodig. Energie om in leven te blijven, om te groeien of om te herstellen van ziektes. Deze onuitputtelijke kosmische energie is overal om ons heen en stroomt dan ook door ons lichaam. 

Indien de energiestroom in ons lichaam wordt beperkt kan dat gevolg hebben voor het functioneren op lichamelijk en op geestelijk niveau. Met Reiki trachten we deze energiestroom in ons lichaam weer terug in balans te krijgen.  

Met Reiki geven we dus eigenlijk energie door. Dit kan voor je zelf zijn. Echter kan de energie ook aan een ander worden doorgegeven. We zijn in principe allemaal met dit energieveld verbonden.

Mogelijk heeft u wel van acupunctuur gehoord. Deze oude Chinese methode heeft ook als doel om de energiebanen in het lichaam optimaal te laten functioneren.
Reiki is geen wondermiddel. Veranderen of mogelijk verbeteren van processen in ons lichaam hebben tijd nodig. Het komen tot een onbalans gebeurt tenslotte ook niet in een vingerknip. Bij het “overlopen van het emmertje” gaat dit in de regel ook de nodige tijd over heen.

Reiki is enkel een ondersteuning van welk proces dan ook en is geen vervanging voor medische verzorging en/of medicatie. Je hoeft echter niets te mankeren om Reiki te kunnen ontvangen. Ook bij vermoeidheid en /of een stressvolle dag is het goed “de batterij goed op te kunnen  laden”

Het mooie van techniek is dat het altijd in beweging is. Er wordt iets gecreëerd, en al gaande het proces vinden er verbeteringen plaats. Onderweg kan er ook wel eens wat falen. Een kritische kijk naar kostprijs en telkens veranderende milieuvriendelijke materialen, besparende maatregelen t.o.v. energieverbruik kunnen toch onvoorziene gebreken tot gevolg hebben. In mijn job in de techniek is het mijn taak het stukje falend techniek te verhelpen.