Een zuinige vaatwasser behoudt je door m goed te onderhouden.

De nieuwe zuinige (vaat(was)machine zijn vele malen zuiniger in gebruik van energie en water. Om deze zuinige wasprocessen goed te laten verlopen dien wij zelf bewust deze processen te controleren. Met minder water wordt het wasproces kritischer. Als het filter van de vaatwasser er nooit uit wordt genomen om deze even te reinigen dan is de kans dat de vaat er vuil uit komt erg groot. En dan wast die niet meer schoon na een half jaar in gebruik. Het is zo simpel.
Geen defecte vervuilingssensor. Geen defecte besturing. Gewoon beginnen bij het begin. Schoonmaken!

verstopt filter en bekerzeef van een vaatwasser
Vervuild filter beperkt de doorstroming van het water

Het continue rond pompende water wordt beperkt door het vervuilde filter. Resultaat een slechtere doorstroming met als gevolg slecht of niet draaiende sproeiarmen.

Lees de gebruiksaanwijzing en draai de bekerzeef los en spoel deze regelmatig schoon.
Vervuilde bekerzeef van de vaatwasser

Een vaatwasser is geen afvalbak. Voorspoelen doet die zelf. Haal wel de grove delen van de borden/pannen voordat deze worden beladen. Eierschalen, pitten plastic wordt niet opgelost tijdens het wasproces. Bij niet wegnemen zal het watercirquit verstopt raken.

Enkel de bekerzeef leeghalen is niet voldoende ! Veelvuldig wassen op het eco programma zonder het microfilter te reinigen verstopt op den duur de waterflow.
Enkel de bekerzeef leeghalen is niet voldoende ! Veelvuldig wassen op het eco programma zonder het microfilter te reinigen verstopt op den duur de waterflow. © ZDiepstraten.nl
Een vervuilde bekerzeef beperkt de doorstroming naar de sproeiarmen

Tip : Als de deur van de vaatwasser wordt geopend terwijl het was- programma nog niet is beëindigd.
Het water gaat niet van zelf weg.
De pomp is niet stuk. Zet de machine uit (reset) en selecteer een nieuw programma. Een vaatwasser begint altijd met (af)pompen.