Het vaatwasmiddel-blokje lost niet op

Gebruik altijd het zeepbakje van de vaatwasser om hier in de wastablet op het juiste moment te laten activeren. Denk niet “oh”, we leggen de tablet wel ergens in de korf of op de bodem.!!!
Leggen wij de daarentegen vaatwastablet toch gewoon ergens los in de korf, dan zal de tablet nooit goed zijn werk kunnen doen.
In tegenstelling tot een classic wastablet, bestaat een (multi-tablet ofwel een alles in een tablet) uit meerdere bestanddelen; Om te reinigen, te drogen en om het de waterhardheid te reduceren.
Wordt de tablet willekeurig in de machine gelegd, dan zal deze al in de voorwasfase geactiveerd en grotendeels opgelost worden.
Na de voorwas fase volgt de hoofdwas. Het deels opgeloste wastablet wordt weggepompt (lees weg gegooid)
Dat is nu jammer, want juist in de hoofdwas dan is de tablet echt nodig.
In de hoofdwas wordt het water opgewarmd en ja juist in deze fase is het belangrijk dat het kalk in het water wordt gereduceerd. Kalkvorming ontstaat juist bij temperaturen boven de 50 graden C. en dat willen we nu juist voorkomen.
Een tweede pech bij verkeerd gebruik is dat de chemie die er voor zorgt dat de vaat zo goed mogelijk opdroogt al in de was fase opgesoupeerd is.

Doseer de multi-tablet in het daarvoor bestemde zeepbakje van de vaatwasser

Wordt op een of andere reden de tablet niet goed opgelost? Zorg dan dat dit probleem wordt opgelost en leg de tablet hierdoor niet zo maar willekeurig in de machine.
Oorzaak dat de tablet niet oplost kan zijn dat de sproeiarmen niet voldoende rond draaien omdat de gaatjes verstopt zitten. Andere oorzaak kan zijn dat het filter verstopt zit. Het beetje waswater wordt namelijk continue rond gepompt en zal hierbij door het microfilter rondom de bekerzeeg moeten passeren

Let wel opdat de juiste multi-tablet ofwel de All-in-one tablet wordt aangeschaft. Een goedkopere Classic tablet bestaat enkel uit wasmiddel.
Deze laatste zal het water geheel niet ontharden, zal een slecht droogresultaat geven, en kan op langere termijn het verwarmingselement doen falen.
Beperk het gebruik van kort programma’s. Deze programma’s zullen in de regel meestal een slecht droogresultaat geven. In de regel wordt de vaat gedroogd d.m.v. zelf opgewarmde eigen warmte. Hoe korter en minder warm ingesteld wasprogramma, hoe slechter het droogresultaat zal zijn.