Ontdooi geen producten op de glasplaat van de inductiekookplaat

Het is slim en duurzaam om tijdig van te voren de diepvriesproducten in een pan te ontdooien in plaats van even snel de ontdooi functie van de magnetron te gebruiken.
Echter, gebruiken wij de glasplaat van het inductietoestel als werkblad, dan kan de temperatuur van het glas behoorlijk dalen. Voor even kan dit geen kwaad. Staat er een grote pan uren op de glasplaat dan is het mogelijk dat er condensvorming kan vormen. Tussen pan en glasplaat ,maar ook aan de onderzijde van de glasplaat.
Onder de glasplaat bevind zich de elektronica van de kookplaat en daar is het altijd relatief warm. In het ergste geval kan het condensvocht tussen de componenten komen en dat zal ongetwijfeld een dure reparatie tot gevolg hebben.

Printplaat van een inductiekookplaat

Een beschermplaat op de glasplaat kan geen kwaad. Het is dan mogelijk om een extra werkblad te creëren. Bovendien is de glasplaat dan beschermd tegen mogelijk vallende voorwerpen. Vaak bevind zich boven een kookplaat een bovenkast met kruiden potjes.
Het gelaagd veiligheidsglas is behoorlijk sterk. Echter vallende kruiden potjes of stoten met een pan tegen de zijkant kan het ceramisch glas doen breken.