Onterechte foutmelding aan de (vaat)wasmachine door de te lage waterdruk

De vaatwasmachine meet dikwijls de water toename tijdens het wasproces met een flowmeter. Dit is een klein waterrad in de toevoerleiding welke bij het verdraaien pulsen afgeeft. Hiermee kan de besturing de juiste hoeveelheid water berekenen voor de wasbeurt. Nu is dit proces op de normale waterdruk van het leidingwater gebaseerd.

Bij extreme warme temperaturen tijdens de zomerse dagen kan er een tekort aan drinkwater optreden waardoor de waterdruk van het leidingwater behoorlijk kan afnemen. Houdt het nieuws van de waterleverancier in de gaten. De besturing kan soms een beetje ongeduldig zijn als het water nemen niet snel genoeg gebeurt.

Mocht de vaatwasser hierdoor in de fout gaan, probeer deze dan op een ander tijdstip opnieuw op te starten.