Kalkvorming in het verwarmingselement & Classic vaatwastabletten

De prijzenoorlog van de supers zorgt voor extra aanbiedingen.

Zo worden de classic vaatwastabletten voor een mooie prijs aangeboden. Zo mooi dat de gemiddelde consument vergeet dat aan deze middelen (net zoals vroeger) zout en spoelglansmiddel toegevoegd dient te worden.

Jammer genoeg heeft men vaak niet in de gaten dat de machine met water gaat wassen waarbij het kalk niet geneutraliseerd wordt. Het spoelglans bakje wordt al tijden niet aangevuld en raakt dan ook leeg.  En dan maar foeteren op de vaatwasser dat deze zo slecht droogt en wast

Kwalijker wordt het als zich kalkvorming in het verwarmingselement gaat vormen. Op een gegeven moment kan de warmte van het element niet meer worden afgegeven en zal deze uitvallen.

verkalking in verwarmingselement van de vaatwasser
Kalkvorming in een verwarmingselement van een vaatwasser